Türkiye'nin Şehba saldırısında bir çocuk yaşamını yitirdi

img
HABER MERKEZİ - Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırısında 13 yaşındaki Faris İbrahîm adlı çocuk yaşamını yitirdi, bir Suriye askeri ise yaralandı. 
 
Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik dün başlattığı saldırıda bir çocuk yaşamını yitirdi, 3 çocuk ile bir rejim askeri yaralandı. Türkiye dün Efrin-Şehba Kantonu’na bağlı Simûqa, Til Medîq, Um Hoş ve Til Cîcan köyleri ile Şehba barajını hedef alan saldırılar düzenledi. Obüs ve havanlarla gerçekleştirilen saldırıda, Duha Hesen (16), Xedîce Îsmelî (15), Meter Îbrahîm (14) ve kardeşi Faris Îbrahîm (13) isimli 4 çocuk çocuk yaralandı.
 
Çocuklar Fafînê ilçesindeki Avrîn Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırıda ağır yaralanan 13 yaşındaki Faris Îbrahîm (13) doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. 
 
Hesen ve Xedîce İsmeli isimli çocuklar hastaneden taburcu edilirken, ayağından yaralanan Meter Îbrahîm’in tedavisi sürüyor.
 
Türk ordusunun Efrin-Şehba Kantonu'ndaki Şehba Barajı'na yönelik saldırısında Beşar Cibûr (36) isimli bir Şam askeri yaralandı. 
 
Türkiye bugün ise Efrin-Şehba Kantonu'na bağlı Şex Îsa ve Seda köylerini hedef aldı. Şex Îsa ve Seda köylerine yönelik obüs ve havanlarla başlatılan saldırı sürüyor.