Begit’in istifaya zorladığı meclis üyesi: Rüşvet teklif etti

img

RIHA - Bêrecûk Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Arar, Mehmet Begit’in "istifa etti" iddiasını yalanlayarak, "Bana maddi ve manevi her türlü yardımcı olacağını söyledi ama kabul etmedim" dedi. 

Riha'nın Bêrecûk (Birecik) ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) seçildikten sonra 29 Nisan’da istifa eden Mehmet Begit'e dair tepkiler sürerken, Begit’in "istifa etti" iddiasında bulunduğu DEM Partili Belediye Meclis üyesi Ahmet Arar’ın istifa etmediği ortaya çıktı. Belediye Hizmet Binası’ndan 29 Nisan’da iktidara yakın medya kuruluşları ile yaptığı basın toplantısında, Begit, “Bayrak, Atatürk posteri ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın posterine” müdahale edilmek istendiğini ileri sürerek, DEM Partili belediye meclis üyeleri Mahmut Dirier, Sakıp Yaşar, Reşit Çelikhan ve Ahmet Arar ile birlikte partiden istifa ettiklerini duyurdu. Basın toplantısında bulunan ve istifa ettiği ileri sürülen Ahmet Arar’ın istifa etmediği, basın toplantısının içeriğinden haberdar olmadığı öğrenildi. 
 
Arar, basın toplantısına nasıl katıldığını ve yaşananları Mezopotamya Ajansı (MA) ile paylaştı. 
 
Begit tarafından “basın toplantısı yapacağız yanımızda dur” denilerek toplantıya alındığını, istifa ile ilgili olduğunu toplantı esnasında öğrendiğini belirten Arar, toplantıdan sonra tepki göstererek, DEM Parti’ye geçtiğini belirti. Begit’in istifa etmeye gerekçe gösterdiği, ancak aradan geçen 10 günde somut bir delil göstermediği “bayrak ve posterlere müdahale” iddialarının doğru olmadığını belirten Arar, asıl istifa gerekçesinin rant ve hırsızlığa izin verilmemesi olduğunu kaydetti. Arar, basın toplantısı sonrası kendisini de istifaya zorlayan Begit’in, istifa etmesi durumunda kendisine maddi ve manevi olarak yardımcı olacağını söylediğini belirtti. 
 
‘BEN İSTİFA ETMEDİM’
 
Begit’in yapılan basın toplantısının istifa ile ilgili olduğunu kendisine aktarmadığının altını çizen Arar, “Mehmet Begit’in beraber istifa ettiğini iddia ettiği 4 kişiden biriyim. Ben istifa etmedim. Mehmet Begit benimle hiç konuşmadı, durumu bana anlatmadı” dedi. Basın toplantısından sonra Begit’in kendisinin de istifa etmesi için ikna etmeye çalıştığını belirten Arar, “Bana maddi ve manevi her türlü yardımcı olacağını söyledi ama ben kabul etmedim. Benim dışımda 4 farklı arkadaşa da teklifte bulunmuş ve onlarda kabul etmemiş. Kabul eden 3 kişi kendisi ile birlikte istifa etti. İstifa etmemiz durumunda belediyede en iyi görevi vereceğini söyledi. İkna edemedi. Ben de onun vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştım. Yapılan basın açıklamasını yayınlamaması için telkinde bulundum, kabul etmiyorum dedim. Daha sonra belediyeden çıkarak partime gittim. Ben partim ile yoluma devam ediyorum, partiliyim ve hiçbir zaman partimden vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı. 
 
‘RANTA İZİN VERMEDİK VEREMEZDİK’ 
 
“Mehmet Begit 22 bin kişinin iradesini çalmıştır” diyen Arar, “İstifasını istiyoruz. Begit biran önce istifa etmeli. Böyle bir siyaset olmaz. Mehmet Begit’in belediye başkanlığından istifa etmesi şart” dedi. Seçimin kazanılmasında binlerce kişinin emeğinin olduğunu vurgulayan Arar, “Biz seçim sürecinde beraber çalıştık, yorulduk. Köy köy, kapı kapı gezdik. Bu insanların emeğine yazık etme dedim, ancak kendisini ikna edemedim. Bayrağa, Atatürk ve Erdoğan posterlerine müdahale ediliyor iddiasında bulundu, ancak bunlar doğru değil. 31 Mart’tan sonra kimse söz konusu iddialar ile ilgili bir cümle dahi kurmadı. ‘Elimde görüntü ve ses kaydı var’ diyor, ancak bu doğru değil. Kesinlikle öyle bir şey yaşanmadı. Asıl istifa etmesinin nedeni gerçekleştirmek istediği imar değişikliği planlarına izin vermememiz. Meclis üyeleri yetkileri kendisine vermediği için istifa etti. Ranta ve halkın olanları satmasına izin vermedik, veremezdik” şeklinde konuştu. 
 
MA / Emrullah Acar