Egîdê Cimo öğrencileri enstrüman desteği bekliyor

İSTANBUL - Egîdê Cimo Müzik Okulu, öğrencileri için enstrüman kampanyası başlattı. Okulun öğretmenlerinden Mizgîn Duruk, kampanyayı Kürt müziği ve sanatı alanında kendisini geliştirmek isteyen öğrencilere destek için başlattıklarını söyledi. 
 
Erivan Radyosu’nun önemli isimlerinden Mîrê Bilûrê (Kavalın Miri) olarak bilinen Kürt müzisyen Egîdê Cimo anısına Kürt kültürü ve müziğinin akademik olarak gelişmesi amacıyla 2023’te İstanbul’da kurulan ve şuan faaliyetlerine devam eden Egîdê Cimo Müzik Okulu, öğrencileri için enstrüman kampanyası başlattı.
 
Söz konusu enstrüman kampanyasının içeriğine dair konuşan müzik okulunun öğretmenlerinden Mizgîn Duruk, kampanyanın Kürt kültürü ve sanatının gelişebilmesi açısından büyük bir önem taşıdığını belirterek, “Başlatmış olduğumuz enstrüman kampanyası özellikle müzik öğrenmek isteyen gençlerin bu süreçte enstrüman ihtiyacını giderecek. Aynı zamanda da Kürt kültürü ile sanatının korunması ve gelişmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle okulumuzun öğrencileri başlatmış olduğumuz kampanya ile desteğinizi bekliyor. Bu konuda destekte bulunmak isteyenler sosyal medya hesaplarımız ya da müzik okulumuzun telefon numarası üzerinden bizimle iletişime geçebilirler” dedi. 
 
Söz konusu kampanyanın, öğrencilerin ihtiyacı giderilene dek devam edeceğinin bilgisini paylaşan Duruk, duyarlılık çağrısında bulundu.
 
EGÎDÊ CİMO MÜZİK OKULU
 
2023’te İstanbul’da kurulan ve profesyonel müzik öğretmenleri öncülüğünde 2 yıllık eğitim devreleriyle geleceğin sanatçılarını yetiştirmeyi hedefleyen Egîdê Cimo Müzik Okulu, Kürtçe eğitim diliyle müzik başta olmak üzere sanatın birçok dalında eğitim veriyor.  Teorik müzik eğitiminin yanı sıra solfej, piyano gibi çeşitli enstrümanlarla ses ve ritim eğitiminin de verildiği müzik okulu, 7-12 yaş aralığı ile 15-25 yaş aralığındaki öğrencilerle çalışmalarına devam ediyor.